Новини

Първият онлайн урок по родолюбие

На 27.11.2020, в сътрудничество между младежката организация ПОдЛЕЗНО и Исторически парк, за пръв път се проведе онлайн урок по родолюбие за група деца на 5-7 годишна възраст.

Единият от нашите екскурзоводи влезе в ролята на оператор, докато другите двама проведоха урока на територията на Исторически парк. Урокът представляваше виртуална разходка, в която децата пътуват във времето и научават как са изглеждали хората и техните домове.

Показвахме им къщи от бита и културата през праисторията, сечивата и тяхното използване. Там децата научиха, че хората от онова далечно време са били много изобретателни и домовете им са били изпълнени с не по-малко полезни предмети от тези, с които разполагаме и днес, като прародителите на хладилника и гардероба или красиво изписаните домакински съдове.

В Тракийския дворец - единственият пресъздаден тракийски дворец в света - построен по образец на двореца на тракийския цар Севт III в град Севтополис - децата бяха силно впечатлени от оръжията и съкровищата.

„Звънецът удари“ и много от нашите изненади останаха за следващия час.

Веднага след урока, основателите на младежката организация ПОдЛЕЗНО ни дадоха обратна връзка, в която не скриха своето възхищение и учудващо силния интерес на децата. Изразиха желание подобни съвместни дейности да продължат и занапред.

Урокът можете да видите тук.