Развлечения

СНИМКИ С ХИЩНИ ПТИЦИ

Хищните птици са безспорни господари на небето. Тяхната целеустременост, бързина и сила са впечатлявали хората от дълбока древност. Много герои и владетели, аристократични родове и династии  са приемали грабливите птици за свой личен символ. 

Използването на хищни птици за лов е древно изкуство, датирано на повече от 12 000 години. Това е първият опит на човек за опитоми и използва диво животно. 

Обучението на хищните птици изисква много търпение, умение и време. Грабливите птици се нуждаят от специални грижи, като между тях и човека се изгражда силна връзка. В Средновековието ловът със соколи неслучайно е бил приоритет само на благородниците, а добре обучените птици са се ценели високо и подарявали като белег на зачитане от един владетел на друг.

В Исторически парк, всеки посетител може да почувства вълнението от близостта и досега с всевластните господари на небето. Туристите и гостите на атракциона ще могат да се насладят на открита демонстрация на уменията на и обучени грабливи птици (7 на бр.). По време на специална беседа, нашите треньори ще ви разкажат повече за тях.

Желаещите могат да си направят индивидуална снимка с хищна птица (ястреб или сокол).

Атракцията е подходяща за лица над 12 г. и струва 10 лв.

ВАЖНО: Всички атракции на открито могат да се повлияят от метеорологични или други условия на място. Препоръчваме да потвърдите по телефон наличието на атракцията в деня на посещение и молим за разбиране, ако при самото посещение условията се изменят и нямате възможност да й се насладите.