Новини

bulgarski kamioni
24.3.2020 г.

Уникални български камиони

Българска фирма за превози украси по уникален начин своите камиони.

Повече
Извънредно положение
14.3.2020 г.

Исторически парк е временно затворен

Заради наложеното извънредно положение в родината ни се налага Исторически парк да бъде временно затворен докато то не бъде прекратено.

Повече
Исторически парк
9.1.2020 г.

Исторически парк в България съживява магичното минало

Очите му ме гледат втренчено, докато влизам в къщата му. Той седи точно до входа, гледа ме и сякаш се усмихва. Целият блести от злато, но не мога да се откъсна от втренчения му поглед. Очите имат усещането за безвремие.

Повече
Исторически парк край Варна
6.1.2020 г.

15-те перли в короната на България, които ще завладеят дъха и въображението ви!

Матиас Дерхаке (Matthias Derhake) е един от участниците в организирания от Исторически парк прес-трип на германски и австрийски журналисти през лятото на миналата година. Той работи активно в сферата на туризма вече над 15 години.

Повече
Реконструкция на тракийски дворец
13.12.2019 г.

Да изживееш отблизо историята на България

Основната идея на Исторически Парк е да изгради събирателен образ на българската история, представена на едно място. Многобройните сцени на исторически събития, които са разпилени из цялата страна, ще се възстановят в размери и вид, близки до действителните, за да станат лесно достъпни за посетителите.

Повече
Исторически парк, траки
5.12.2019 г.

Осем причини защо трябва да посетите България

Според легендата, когато Бог създал Вселената, Той раздал повечето природни хубости на страните по света. Щом дошъл редът на България, за нея не останало почти нищо. Ето защо, решил да й даде Рая.

Повече